Voor wie zijn de lessen?

Je kunt aan alle schildercursussen en workshops meedoen, ook als je nauwelijks schilderervaring hebt. Dat kan omdat bij Atelier de Kraamkamer iedereen op zijn eigen niveau werkt. Beginners kunnen veel leren van mensen met meer ervaring. Omgekeerd kan de onbevangenheid van beginners inspirerend zijn voor gevorderden.

Schildercursussen of workshops ook als origineel cadeau

Omdat mensen van elk niveau mee kunnen doen zijn de workshops en schildercursussen een heel origineel cadeautje om een vrienden of collega te verrassen die graag schildert of eraan wil beginnen. Als je via de site een of meer cadeaubonnen koopt krijg je ze in en mooie verpakking thuis gestuurd. Ze kunnen daarna als (gedeeltelijke) betaling ingewisseld worden. Leuk om een vriend of collega te laten ontdekken of er sluimerend schildertalent is.

Lesopbouw

Aan het begin van de les krijgt je een opdracht met toelichting. Ik vertel op welke manieren je te werk kunt gaan. Er zijn veel kunstboeken op het atelier waarin je lekker kunt bladeren en inspiratie kunt opdoen. De opdrachten zijn zo gekozen dat ze heel persoonlijk uitgevoerd kunnen worden, met ruimte voor de verbeelding. In de pauze, met koffie, thee, sap en iets lekkers, bespreken we wat er nog verbeterd kan worden. De les eindigt met een centrale nabespreking en een terugblik op het doorlopen proces. Na de les neem je je werk mee naar huis.

Wat leer je op de schildercursussen?

Schilderen en tekenen betekent vooral: goed kijken. Tijdens de les licht ik verschillende manieren toe waarop je de wereld om je heen kunt bezien. Naast de inhoudelijke aspecten van het schilderen komen ook de technische kanten aan bod. Maar het belangrijkste vind ik nog om een sfeer te scheppen waarin de deelnemers geconcentreerd en met plezier kunnen werken. Dan ben je minder gefocust op je eventuele onzekerheden. Dat maakt je vrij en geeft voldoening.

Iedereen kan tekenen

Mensen denken vaak onterecht dat ze niet kunnen tekenen en schilderen. Mijn doel is om ze dit even te laten vergeten. In de ‘zorgeloze’ momenten die dan ontstaan ontstaat plezier en worden de mooiste tekeningen gemaakt.

Eigenheid

Het gaat er vooral om dat je ontdekt hoe rijk de verbeelding is en op hoeveel manieren je iets kunt afbeelden. Niet met trucs, maar vanuit uw eigen mogelijkheden en beleving, wat heel organisch tot een eigen handschrift en een eigen stijl leidt. Als je meer wilt lezen over de opdrachten van vorige seizoenen en werk van cursisten wilt zien, kijk dan bij mijn blogberichten (doorscrollen naar beneden).

Meenemen naar de schildercursussen

Je hoeft niets mee te nemen naar de les. Alle materialen zijn bij de prijs inbegrepen en op het atelier aanwezig, zoals goede kwaliteit acrylverf (Lascaux), papier, kwasten en ezels. Wel is het handig om een groot overhemd of een schort mee te nemen mee te nemen als bescherming voor je kleding.