Cursus Schilderen en Tekenen. Kies uit de vrijdag-, zaterdag- of zondagochtend

De Cursus Schilderen en Tekenen bestaat voor voorjaar 2024 uit 7 lessen.

Onderaan deze pagina kan je je inschrijven voor de cursus.

Wat leer je op deze cursus Schilderen en tekenen?

Door onbevangen met materialen om te gaan leer je ze het best kennen. Je experimenteert met acrylverf, krijt, houtskool en inkt met rietpen. Aan de hand van opdrachten verken je op een speelse manier de basisregels van de schilderkunst. Ook komt de kleurenleer aan de orde, zodat het mengen van kleuren makkelijker wordt.

Waarom deze cursus schilderen kiezen?

Avant-garde kunst uit de twintigste eeuw heeft vastgeroeste ideeën losgeweekt over hoe kunst eruit moet zien. Dat gaf een enorme vrijheid voor kunstenaars. Die vrijheid wil ik mijn cursisten ook laten ervaren. Je kunt op zoveel verschillende manieren een schilderij maken. Waar het om gaat is dat je een manier vindt die bij jou past.
Mijn belangrijkste doel bij deze cursus is om je te stimuleren je eigen weg te gaan. Dan gaat de creativiteit stromen en wordt het schilderen veel leuker; met bijzondere resultaten.

Als je wilt zien wat ik zelf maak, bezoek dan mijn website.

Je kunt veel meer dan je vermoedt

Tijdens de lessen zie ik vaak dat deelnemers niet genoeg oog hebben voor hun eigen kwaliteiten. Dat is erg jammer, dus ik laat hen graag zien waar ze goed in zijn. Dat geeft zelfvertrouwen en dan wordt je eventuele onzekerheid over wat je maakt een stuk minder.
Dat betekent niet dat je helemaal kritiekloos moet zijn, maar als je meer waarde hecht aan wat je wél, dan aan wat je níet kunt, ontstaat er plezier en ontspanning.

Is ervaring noodzakelijk bij deze cursus schilderen?

Omdat al mijn lessen heel individueel gericht zijn, maakt het niet uit of je veel of weinig ervaring hebt. Iedereen kan de opdrachten op zijn of haar eigen niveau doen. Gevorderden leren van de onbevangenheid van beginners en andersom kan een beginner veel opsteken van iemand met ervaring. Als je toch twijfelt kan je de introductiecursus doen. Die wordt een aantal keer per jaar gegeven, voorafgaand aan de start van de cursussen.