Veel gestelde vragen

Wat moet ik meenemen

Alle materialen zijn in het atelier aanwezig: goede kwaliteit verf, kwasten, papier enz.

Schorten en handschoenen

Vlekken in kleding van acrylverf of inkt zijn moeilijk of niet verwijderbaar. Het is aan te raden om een grote blouse of een (dokters)jas mee te nemen ter bescherming. Voor wie dit niet mogelijk is zijn op het atelier schorten aanwezig. Ook zijn latex handschoentjes aanwezig, voor wie absoluut schone handen wil houden. Na een keer afwassen in warm water zijn de meeste inkt en verfresten op je handen wel verdwenen.

Twee linkerhanden?

De workshops en de lessen zijn ook geschikt voor mensen zonder ervaring.

Kan ik mijn werk meteen meenemen?

Aan het eind van de workshop of les mag het gemaakte werk mee naar huis genomen worden. Als je met openbaar vervoer bent of met de fiets kan je je tekeningen oprollen en met een elastiek bij elkaar binden, elastiekjes zijn op het atelier aanwezig. Het is handig om zelf een grote plastic tas mee te brengen, omdat we vaak op groot formaat papier werken.

Als de verf nog erg nat is, wat niet vaak voorkomt, kan je het later op komen halen.

Lijstje erom?

Ik werk met standaardformaten papier: 35 x 50 cm, 50 x 70 cm of 50 x 65 cm. Het is leuk om je werk in een wissellijst te doen. Niet per se om aan iedereen te laten zien hoe geweldig je bent, maar om zelf rustig te kunnen bekijken wat je nu precies gemaakt hebt. Bij winkels met kunstenaarsbenodigdheden zijn niet te dure standaardlijsten te koop. Soms vind je ze ook bij de Hema, Xenos of andere warenhuizen.

Toegankelijkheid atelier

Het atelier ligt op de tweede etage. Er is een lift aanwezig, zodat toegang mogelijk is voor rolstoelen. Er zijn twee openbare toiletten, maar geen speciaal invalidentoilet.

Slecht ter been?

In principe sta je achter een ezel te werken. Maar ezels zijn in hoogte verstelbaar, dus er kan ook zittend gewerkt worden, voor wie niet lang kan staan.

Parkeren of OV?

Het atelier ligt in Amsterdam West. Parkeren is mogelijk, maar het kost ruim €6,50 per uur. Een goed alternatief, voor €8 per dag, is P+R Parkeren. Dit kan op acht verschillende locaties in de stad. Tevens ontvangt u voor dit bedrag 2 retourkaartjes voor het openbaar vervoer. Deze mogelijkheid is niet beschikbaar tijdens grote evenementen. Voor de volledige informatie, zie centrumparkeren. Raadpleeg de Reisplanner om te kijken welk openbaar vervoer het meest geschikt is om mijn atelier te bereiken

Lunch of diner

Mocht je voor of na de workshop iets willen eten dan is er een heel leuk restaurantje, voor lunch en diner, op het Wilhelmina Gasthuis terrein, vlak naast mijn atelier: ‘WG-Cafe‘, met een terras.

Hond of kind mee?

Het is prettig om de workshop te volgen zonder dat je je ergens anders mee bezig hoeft te houden. Maar mocht het zo uitkomen dat je de hond niet thuis kunt laten dan kan je hem meenemen op voorwaarde dat hij rustig blijft in gezelschap. Voor kinderen geldt hetzelfde. Hoewel de workshops niet voor hen bedoeld zijn kunnen kinderen vanaf 4 jaar incidenteel meedoen met een ouder.

Vervolg op de workshop

Mocht je na het volgen van de workshop de smaak te pakken hebben gekregen dan kan je na afloop een cadeaubon aanschaffen voor een van de volgende workshops. Ook leuk als kadootje. Check de site voor eventuele aanbiedingen. De echte liefhebber kan na de workshop doorstromen naar een van mijn  cursussen. Dit kan ook nog als de cursussen al gestart zijn. Mits er plaats is.