Tekenen en schrijven

Wil je (meer) ruimte maken voor je creativiteit en nieuwe inspiratie opdoen? Een hele middag lekker tekenen en schrijven in een prachtig atelier? Of wil je helderheid over jouw doelen en ontdekken wat de volgende stap is voor jou? Kom dan de Inspiratie Workshop doen.

Ruimte maken

Thema van deze middag is ruimte maken. Bijvoorbeeld ruimte in je hoofd, ruimte voor creativiteit, ruimte in je huis, ruimte in je leven. Want hoe ervaar jij ruimte? Waar wil je meer ruimte? Wat is daarvoor nodig?
Als we zeggen dat we creatief willen zijn, bedoelen we vaak dat we productief willen zijn. Maar dat is niet hetzelfde. Want voor creativiteit is ruimte nodig om te lummelen, te dwalen, te dromen, te onderzoeken. Dus het is geen rechtlijnig proces maar een ontdekkingstocht.

Ontdekken door te doen

Vastzitten of tegen blokkades aanlopen, dat heeft iedereen wel eens meegemaakt; heel vervelend en lastig om eruit te komen. Door eenvoudige schrijfoefeningen en verrassende tekenopdrachten in deze workshop ervaar je hoe het voor jou werkt en met wat voor oefeningen je blokkades kunt oplossen.

Schrijfster Julia Cameron had zo’n writer’s block en het is haar gelukt om die te overwinnen. Waarna ze maar meteen een handboek schreef, getiteld The Artist’s Way, over de methode die ze gebruikte.
In Amsterdam geeft Frederike Dekkers workshops en cursussen volgens deze methode, waarbij het dagelijks schrijven van een aantal pagina’s heel belangrijk is: de morning pages.

Voor en door wie

De workshop is voor iedereen die verlangt naar een leven met meer creativiteit en inspiratie. Dus je hoeft geen creatief beroep te hebben en je kunt ook meedoen als je nog nooit getekend hebt.
Om optimaal aandacht voor iedereen te hebben, geven we deze Inspiratie Workshop voor een kleine groep mensen en nemen we alle tijd. De workshop duurt ruim 4 uur; anderhalf uur langer dan een gemiddelde workshop.
Alle materialen die je deze middag gebruikt zijn bij de prijs inbegrepen.

Je wordt tijdens deze workshop begeleid door Frederike Dekkers (Artist’s Way Amsterdam) en Helga Kos (Atelier de kraamkamer).
Frederike Dekkers is coach en inspirator die o.a. werkt volgens de methode van The Artist Way. Helga Kos is beeldend kunstenaar, schilderdocent en oprichter van Atelier de Kraamkamer.

Aan het eind van middag sluiten we af met een drankje en is er tijd om ervaring met elkaar uit te wisselen.

Bewaren

Bewaren