Informatie Cursussen

Wat leer je op een schildercursus bij Helga Kos

Je eigen stijl vinden

Wat maakt een schilderij interessant? Er zijn meerdere aspecten die dit bepalen, zoals het idee achter een werk, de uitvoering ervan, maar ook de concentratie waarmee het gemaakt is. Daarom wordt in de schildercursus aan alle drie die zaken aandacht besteed. Een ander belangrijk onderdeel van de schilderles is het waarnemen. ‘Goed kijken’ is het begin. Daarna ga je onderzoeken hoe je iets kunt afbeelden. Zo vind je de manier van weergeven die bij je past en leer je jezelf ook een beetje beter kennen.

In de pauze bespreken we de lastige zaken die aan de orde kwamen. Koffie, thee en vruchtensap staan altijd klaar. De les eindigt met een centrale nabespreking.

Bewaren

Win zelfvertrouwen op de schildercursus

Het komt vaak voor dat op de schildercursus bewonderend naar iemands werk gekeken wordt, terwijl de maker het eigenlijk mislukt vindt en er een heel negatief gevoel over heeft.

Dat is zo ontzettend jammer. Daarom vind ik het heel belangrijk om de deelnemers te laten zien waar hun kracht ligt. Als je je eigen kwaliteit leert zien geeft dit zoveel meer plezier bij het schilderen.

Je wordt echt geen Rembrandt of Picasso door eens per twee weken een schildercursus te volgen, maar ik kan je wel helpen om mooie tekeningen en schilderen te maken.

Bewaren

Ik vond de schildercursus geweldig; een prachtige ruimte, leuke en lekkere korte opdrachten die me over mijn drempelvrees hielpen. En Helga is een hele leuke, positieve en enthousiaste begeleider die mij echt geïnspireerd heeft om verder te kijken en niet bang te zijn.

Janneke Bergmans

Eens per twee weken les

Omdat de de schildercursussen eens per twee weken gegeven worden, geeft dit je ruimte om in de tussenliggende week iets anders te doen.

Of je kunt dan thuis aan een opdracht werken die ik je aan het eind van de les meegeef.

Bewaren

Wat is de kracht van Atelier de Kraamkamer?

Het is fijn werken in mijn lichte en ruime atelier, met uitkijk op de oude platanen van het WG Plein. Die rust vergroot de concentratie. Dat de groepen klein zijn draagt daar ook aan bij.

Ik vind het belangrijk om elke deelnemer veel persoonlijke aandacht te geven. En ik zet mijn ervaring in om je te helpen je creativiteit volledig te benutten.

Bewaren

Een kunstenaar als docent

Zelf heb ik de Rietveld Academie en daarna de Rijksakademie gevolgd. Ik schilder al ruim veertig jaar en heb veel tentoonstellingen gemaakt in binnen- en buitenland.

Door die ruime ervaring kan ik mensen heel goed adviseren en helpen met het ontwikkelen van hun talent; van academiestudenten tot amateurs. Naast de lessen in mijn atelier geef ik ook lezingen en workshops over het creatieve proces aan het bedrijfsleven en kunstacademies. Lees meer over de docent Helga Kos.

Bewaren

Materialen voor de schildercursus

Tijdens de les kan je onbeperkt gebruik maken van alle benodigde materialen.

Alles is bij de prijs inbegrepen, zoals de  eersteklas kwaliteit acrylverf van het merk Lascaux: supergoede verf met een hoog pigmentgehalte.

En dat zie je terug in de kleurkracht van je schilderij. Ook goed verzorgde kwasten en penselen zijn ruim aanwezig.

Je werkt op professioneel zuurvrij papier: 90 grams schetspapier of dik acryl- of aquarelpapier van verschillend formaat; van 35×50 cm tot 70×100 cm.

Je kunt net zoveel papier uit de ladekast pakken als je voor de opdracht nodig hebt.

Bij Atelier de Kraamkamer hoef je dus nooit, aan het eind van de les, nog je materiaal af te rekenen zoals bij veel andere cursussen.

Bewaren