Dieuwke Feenstra

Ik vond de workshop schilderen in atelier de kraamkamer een erg leuke ervaring. De opdrachten waren niet niveau gericht dus iedereen kon mee doen.
Daardoor heb ik prachtige bloemen zien ontstaan en vormen, die ik persoonlijk niet zou bedenken, erg goed zien uitpakken. Ik kon de vrijheid binnen de opdracht zeer waarderen en Helga schoot als het nodig was snel te hulp met waardevolle aanwijzingen.
Om kort te zijn, een goede ervaring die zeker aan te raden is.

Helma Hin
Ik vond de middag heel goed opgezet vooral door het feit dat je in de workshop ziet waar je begint, er wat bij leert en dan uiteindelijk tot een leuk resultaat komt.

Er zit echt een opbouw in. Je uitleg was voor mij heel duidelijk en ik heb wel eens vaker een workshop gedaan maar nu kregen we ook gelijk wat technieken mee zoals het goed observeren van je onderwerp, perspectief aanbrengen in een schilderij, kwastkeuzes, etc. en dat heb ik ergens anders wel eens gemist.
Ook het werken met maar een beperkt aantal kleuren vond ik verrassend. Het atelier vond ik heel inspirerend door het licht, de sfeer en de historie van het pand. Ik kan eigenlijk niets negatiefs bedenken. Goed teken toch? Ik hoop in de toekomst meer van je te mogen leren want ik vind het schilderen op zich heel ontspannend en inspirerend.

Maureen Harkema
Leuk om met een club onbekende mensen iets heel persoonlijks (want dat vind ik toch wel, ondanks het te schilderen object) op papier te schilderen. Jouw aanpak en begeleiding op die middag en zoals ik je tot nu toe in de lessen ervaren heb, vind ik prettig. De ontvangst met een tafel vol heerlijkheden, in jouw prachtige atelier, maakt het sowieso heel aangenaam om alleen al daar te zijn. Maar dat is natuurlijk niet het enige wat er voor zorgt dat het fijn is om bij jou tekenlessen te volgen…..

Ik vind dat je op een kundige, uitnodigende en respectvolle manier mensen kunt bewegen om iets moois te schilderen. (Dat ze zich daar zelf nog niet altijd bewust van zijn moeten zij weten . . .) Je hebt goed in de gaten hebt waar mensen staan in hun artistieke ontwikkeling en wat ze nodig hebben om dat tot uitdrukking te brengen. Verder vind ik het moeilijk om precies onder woorden te brengen wat zo’n middag nou heel prettig maakt. En terwijl ik daar over nadenk, realiseer ik me dat ik als ik mensen zou adviseren om een middag bij jou mee te maken, dan vooral aangeef dat ik jou, afgezien van jouw deskundigheid, als persoon erg waardeer. De sfeer die jij uitstraalt maakt dat ik mensen sterk zou aanraden bij jou lessen te volgen.

Marieke van Loenen
Op 12 september heb ik deelgenomen aan een workshop bij De Kraamkamer. Als eerste viel mij de ruimte op; heel licht en met allerlei interessante hoekjes. De sfeer was direct goed, ontspannen en positief werd er onderling een praatje gemaakt terwijl we een kopje koffie of thee dronken met wat lekkers erbij.
Toen de opdracht werd uitgelegd was ik in eerste instantie verbaast over het onderwerp. Zonnebloemen heb ik nooit echt mooi gevonden, ik vond ze altijd nogal lomp en grof. Toen Helga een bloem erbij pakte en met ons keek de verschillende onderdelen waaruit deze bestaat, zag ik dingen die me nog niet eerder waren opgevallen.
Helga praat op een rustige, beschrijvende manier, waarbij ze uitdaagt om zelf op ontdekking te gaan. De hele workshop bleek een ontdekkingsreis te zijn. Het was verrassend wat je in zo’n korte tijd kan maken en nog leuker om te zien hoe verschillend mensen een opdracht kunnen interpreteren. Zeker een aanrader!

Els Leuftink
Met veel plezier heb ik deelgenomen aan je workshop vorige week woensdag. Niet alleen het maken van de zelfportretten was leuk en leerzaam, maar ook het bekijken van het werk van de andere gasten. Heel verrassend die verschillende stijlen.
Verzorging ook prima.
Kortom in korte tijd veel gecreëerd en heel tevreden huiswaarts. Vervolg zit er even niet in door tijdgebrek, maar hou het zeker in mijn achterhoofd.
Veel succes met je atelier.

Eva Weel
Ik heb de cursus erg leuk en leerzaam gevonden! Ik vond het knap dat we in zo’n korte tijd toch al zo behoorlijk ver gekomen zijn en dat we met verschillende technieken gewerkt hebben. Tevens vond ik dat er een goede balans zat tussen een klein stukje theorie (uitleg) en lekker vele zelf praktisch oefenen. Ook de locatie en de koffie en versnaperingen waren dik in orde. (Ik vond het de groupon prijs meer dan waard, ik hoop eerlijk gezegd wel dat je er zelf nog wat aan over gehouden hebt!)

Ik ben na de cursus meteen in mijn hobbykist gedoken om tijdens mijn zwangerschapsverlof ook zelf door te blijven gaan met schilderen. Voor nu zie ik voor mezelf geen mogelijkheden voor het volgen van een cursus (ik denk dat ik straks tijd te kort heb met een baby), maar omdat ik het wel erg leuk vond, kan ik mij voorstellen dat ik mogelijk over een tijdje wel iets wil gaan doen. Dan zal ik je programma zeker in mijn achterhoofd houden. Ook zal ik je bij anderen aanbevelen.

Succes en nogmaals bedankt voor de inspirerende middag!

Irene van Dijk
Ik vond de schilder workshop erg leuk. Ik had nog nooit portret getekend of geschilderd, dus het was wel lastig maar omdat we eerst drie schets konden maken zag je al direct vooruitgang! En de tips over verhoudingen in het gezicht en hoe je aan het schilderij begint waren zeer welkom. Wat misschien leuk zou zijn voor een volgende keer is om een aantal voorbeelden van je eigen werk te laten zien, maar daar dacht ik pas aan toen de workshop al voorbij was.

Nogmaals bedankt voor de leuke workshop!

Annemarie Boot
De ambiance in het atelier was uitstekend, gezellige ontvangst en ook de uitleg van jouw kant vond ik prima. Het was een verrassing om te horen dat we een zelfportret gingen maken, ik was daar heel blij mee omdat ik weet dat dat erg moeilijk is, en ben dat tot nu toe altijd uit de weg gegaan. Maar met jouw begeleiding werd het nog wat ook. Al met al een heel ontspannende avond.

Helaas ben ik niet in de gelegenheid om hier een vervolg aan te geven omdat ik al een studie volg die bijna alle vrije tijd kost naast mijn baan. Maar wie weet in de toekomst.
Heel veel succes met je cursussen en workshops!

Rogier Alblas
Afgelopen 10 oktober heb ik de schilderworkshop gevolgd met veel plezier! Het was erg leuk om te doen en jezelf als model te nemen vond ik een uitdaging! De tijd vloog voorbij.
Ik zou er graag mee doorgaan en meer teken- en schildertechnieken willen leren, maar ik ga naar het buitenland emigreren.
Met vriendelijke groet, Rogier Alblas

Mary Moerman
Jouw workshop kreeg ik cadeau en ik vond het heel leuk om zo onverwacht weer achter een ezel te staan en te schilderen.
Ik vind je dat je ons een warm welkom heette in je ruime atelier en stelde je aanwijzingen en aanwezigheid erg op prijs. Bedankt daarvoor.
De opdracht (zelfportret) was even schrikken, maar ik vond het al doende echt leuk.

Janneke Bergmans
Ik vond het geweldig; een prachtige ruimte, leuke en lekkere korte opdrachten die me over mijn drempelvrees hielpen.
En jij bent een hele leuke, positieve en enthousiaste begeleider en hebt mij echt geïnspireerd om verder te kijken en niet bang te zijn.
Smaakt naar meer, maar helaas woon ik niet meer in Amsterdam.

Inge Valk
We vonden het een erg leuke workshop, grappig dat je daarna op een andere manier naar gezichten kijkt en jouw aanpak in zo’n korte tijd vonden we erg adequaat. Op dit moment hebben we geen tijd voor een workshop, mede omdat we in december tot half februari door India gaan reizen, nog een andere hobby van ons ( – :
Veel succes met je cursussen en natuurlijk ook met je eigen schilderwerk!
Ruud en Inge

Monique Kampschuur
In mijn geval was de middag een cadeautje.
De eendagscursus vond ik zeer geslaagd, leuk en professioneel geleid en in een inspirerende sfeer. Zowel wat betreft het prachtige atelier als jouw bezielende les. Het was best een in aantal groot en in samenstelling uiteenlopend gezelschap maar daar had je eigenlijk helemaal geen enkele last van. Door het onderwerp “zelfportret” heb je meteen een soort “intimiteit” weten te creeren, en met de houtskool opzetjes eerst een goede manier om de diverse technieken te leren kennen zodat je bij het uiteindelijke portret in verf al meerdere keren had leren kijken. Leuk! Je commentaar is altijd opbouwend en toegespitst op degene met wie je praat (natuurlijk, zou je zeggen, maar je lijkt gevoel te hebben voor t soort mens wat je voor je hebt)

Dus niets dan lof eigenlijk, ik zou graag incidenteel eens zo’n middag willen doen. Kan me op dit moment moeilijk vastleggen zowel financieel als in tijd. Maar ik heb er van genoten en vond het uitermate ontspannend.
Dank alsnog en heel veel succes!

Hannah Kuyvenhoven
Ik vond de schilderworkshop super leuk om te doen.
Leuke opdracht om een zelfporteret te maken, ik had nog nooit geschilderd, maar je gaf veel goede tips en daardoor kreeg ik meer inzicht in de mogelijkheden.
Fijn dat we eerst 2x konden ‘oefenen’ voor dat het echte werk begon.

De ruimte vind ik heel erg mooi, en de verzorging met hapje/drankje was ook heerlijk.
Bedankt voor de leuke middag en succes!

Cocky Stigters
Ik vond het een leuke zondagmorgen hoor en het vloog om dus dat is een goed teken.
Ik vond ook dat je helder uitlegde en je goed resultaat mede daardoor boekte.

Dus als ik weer eens behoefte voel tot tekenen zal ik zeker aan jouw atelier denken en het ook aanraden als ik gelijkgestemden tegenkom.
Ik wens je veel sukses, groet Cokky

Sibrich Singelsma
Ik heb de workshop als zeer leerzaam ervaren! Ik vond je begeleiding zeer prettig, je gaf duidelijke tips waar we mee aan de slag konden. De tijd vloog voorbij! Ik zal de website in de toekomst in de gaten houden.

Karin van Lienen
Wat een inspirerende workshop heb je verzorgd!

De opdrachten waren erg goed, er zat een opbouw in en jouw opmerkingen bij alle werkstukken na afloop vond ik professioneel:
van elk schilderstuk wist je de cursisten naar een aspect te laten kijken; op een positieve manier.
Dank je wel nog, Karin