Informatie voor bedrijven en organisaties

Creatieve workshops voor bedrijven

Wil je een workshop voor je team organiseren? Bedenk dan wat een ontspannen, creatieve dag of middag voor je bedrijf kan betekenen. Want Atelier de Kraamkamer kan van je bedrijfsuitje of afdelingsfeestje een gedenkwaardige gebeurtenis maken. Tevens kan er voor bedrijven een specifieke teambuilding bijeenkomst opgezet worden. In samenwerking met de betrokkenen.

De ideale plek voor bedrijven om iets te organiseren

De locatie van Atelier de Kraamkamer is een grote lichte ruimte met veel allure. Ooit was dit de kraamkamer van een ziekenhuis, maar nu doet het dienst als schildersatelier. Door de inspirerende sfeer van het atelier is het een ideale plek om met je team of collega’s samen te komen. Omdat je iets te vieren hebt of om elkaar beter te leren kennen. Bovendien is het goed bereikbaar door de centrale ligging vlakbij het Vondelpark in Amsterdam. Lees meer over de locatie.

Les van een ervaren beeldend kunstenaar

De workshops worden gegeven door beeldend kunstenaar Helga Kos. Haar schilderijen en tekeningen zijn tentoongesteld bij verschillende galeries en musea in binnen- en buitenland. Naast het kunstenaarscap heeft ze ook lesgegeven aan verschillende kunstacademies. Toen ze in 2008 haar huidige ruime atelier op het WG-terrein kon huren richtte ze daar Atelier de Kraamkamer op. Sindsdien geeft ze nu in haar eigen atelier schilderlessen op een aantal dagdelen per week. En, op aanvraag, organiseert ze hier bijzondere workshops voor bedrijven. (Zie onderaan voor eerdere opdrachten)

Spelen en werken

Het plezier van het maken staat bij de workshops voorop. Want spel is belangrijk. Maar het is ook fijn als je iets kunt opsteken op zo’n middag. Tijdens een workshop leer je iets over je eigen talenten en over het proces van vallen en opstaan. Bovendien kan je aan de hand van de tekeningen het (creatieve) proces goed volgen. Zodoende krijg je inzicht in de manier waarop je dingen aanpakt.

In Company workshops voor bedrijven

Naast workshops op het atelier organiseren wij ook workshops voor bedrijven op locatie. Deze In Company workshops worden geheel naar je wensen samengesteld. Ze zijn gericht op teambuilding, waarbij collega’s op een bijzondere manier samenwerken. Daardoor leer je elkaar op een andere manier kennen dan tijdens het werk. De workshop kan gericht zijn op het maken van een gezamenlijk werk. Dat vervolgens een blijvende herinnering wordt aan een bijzondere dag. Neem per E-mail contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Cadeaubon

Je kunt bij Atelier de Kraamkamer terecht voor een bijzondere activiteit voor je bedrijf. Maar ook als je een origineel cadeau zoekt voor een medewerker. Als er bijvoorbeeld iets te vieren is, zoals een afscheid, verjaardagof jubileum. Dan is een cadeaubon voor een creatieve workshop een originele verrassing. De feestelijk vormgegeven bon is online te bestellen. Vervolgens wordt de bon per post of digitaal toegestuurd. De begunstigde zoekt zelf een workshop of cursus uit en boekt die met de couponcode van de bon. Hierbij wordt de waarde van de cadeaubon in mindering gebracht op de prijs van de bestelling.

Extra’s

Een cadeaubon van Atelier De kraamkamer kan natuurlijk ook een welkome afwisseling zijn op het traditionele kerstpakket. Er zijn meerdere cadeaubonnen van verschillende waarde.

Wanneer je workshop of bedrijfsuitje feestelijk af wilt sluiten kunnen we ook een catering voor je verzorgen. Dit kan in de vorm van een uitgebreide borrel, een thee-/koffietafel, een lunch of een diner.

Voor meer informatie over de mogelijkheden, neem contact met ons op per e-mail. We zien uit naar een samenwerking.

Voor bedrijven reeds georganiseerde opdrachten

 • 2021 Techleap.nl, Bedrijfsuitje voor team
 • 2020 Gemeente Amsterdam, Teambuilding workshop
 • 2020 Vivianhoorn, Atelier de Kraamkamer, locatie voor photoshoot
 • 2019 Directie Ministerie SZ & W, Workshop Tekenen en Waarnemen i.k.v. jaarlijkse Teambuilding bijeenkomst
 • 2019 Seuss+, Workshop schilderen, i.k.v. Teambuildingdag
 • 2019 Nijenrode Business University, Workshop Tekenen voor Teamuitje
 • 2018 Amsterdam UMC/VUmc. Lezing en workshop, in het kader van de Leergang Kunst van het Loslaten, voor management VUmc en gasten
 • 2017 VUmc, Afd ZSP en S&I, Teambuilding dag, in het kader van samenvoeging afdelingen
 • 2017 Inspiratie workshops i.s.m. Artist’s Way Amsterdam
 • 2017 Burealoods, Workshop voor Teamuitje
 • 2016 Geert Grote School Amsterdam, workshop i.k.v. project Kunst in de Klas
 • 2015-2020 Amsterdam UMC/ VUmc. Lezing en workshop, in het kader van de Leergang Werken vanuit Essentie, voor management VUmc en enkele externe deelnemers.
 • 2009-2016 Amsterdam UMC/ VUmc. Jaarlijks een lezing en workshop, in het kader van de Leergang Innerlijke Krijger, voor management VUmc
 • 2014 Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, Lezing en workshop in het kader van een leergang voor het management
 • 2014 Amsterdam UMC/ VUmc, Lezing en workshop bij leergang Train de Trainer
 • 2014 Bureau Jeugdzorg Noord-Holland, Teambuilding, Workshop voor personeel
 • 2013 Uitgave boek Vergeten Weten door VUmc. Bij de leergang Innerlijke Krijger. Met 12 afbeeldingen van schilderijen van Helga Kos en de tekstbijdrage ‘Pleiserplaats 1, Waarnemen en creëren’.
 • 2012 en 2014 Policy Productions BV, Bedrijfsuitje
 • 2011 Amsterdamse Studentenvereniging Nereus, Workshop tekenen
 • 2009 Alliander, Teambuilding workshop
 • 2009 Alferink Artist’s Management, Bedrijfsuitje