Hoe teken je het ingewikkeldste stukje van de mens

Die handige grijpinstrumenten onderaan onze armen, waar we zoveel mee kunnen doen, die zijn knap lastig om te tekenen. Zelfs beroemde kunstenaars komen er niet altijd uit; dat zegt wel genoeg. Jammer, want handen zijn een belangrijke onderdeel in figuratieve schilderijen en tekeningen. Ze kunnen je werk veel expressiviteit geven. Of je nu portretten maakt, strips, of figuratieve tekeningen, zodra je een mens tekent moet je ook die handen tekenen.

Terugbrengen tot basisvormen

Handen en vingers zijn zo buigzaam en zo complex van vorm, dat je al snel die krommingen net op de verkeerde plek tekent. Zonde als dat je schilderij verpest. Want je kunt, na een paar goeie tips, beter handen tekenen dan je nu vermoedt. Als je op een analytische manier naar die ingewikkelde vormen kijkt heb je een goed begin. Van daar uit bouw je het verder op. Op de workshop leer je hoe je dat aanpakt.

Voor wie is de workshop Handen Tekenen

Ik heb deze workshop georganiseerd omdat ik zo vaak hoor dat mensen problemen hebben om handen te tekenen of te schilderen. Dan is het al gauw minder prettig om aan een schilderij te werken en mondt het uit in ploeteren. En die slecht gelukte handen halen het resultaat naar beneden.

Als je dit herkent kom dan meedoen en krijg praktische tips om daar iets aan te kunnen doen. 

Heb je ervaring nodig?

Omdat je bij de workshop Handen Tekenen alle oefeningen op je eigen niveau doet, is er geen basiskennis vereist. Je leert vooral om op een andere manier naar handen te kijken, waardoor je die makkelijker kunt tekenen. Dus ook als beginner kan je meedoen, zodat je daarna niet meer zo tegen die handen hoeft op te zien als die geschilderd of getekend moeten worden. 

Wat krijg je op de workshop Handen Tekenen

Je krijgt les van kunstenaar Helga Kos. Tijdens haar opleiding aan de Rijksakademie in Amsterdam heeft ze gedegen leren modeltekenen, zodat ze dat nu aan jou kan doorgeven.

Verder zijn alle materialen inbegrepen bij de prijs, zoals het gebruik van eerste kwaliteit materiaal en papier. Er is onbeperkt koffie, thee en vruchtensap; en in de pauze is er iets lekkers.

Ontdekken en uitproberen

Kom fijn een middag in mijn ruime atelier handen tekenen. De mooie ruimte en prettige, open sfeer helpen je om je te concentreren en zo je tekenkunsten te verbeteren. Er zijn maximaal 12 deelnemers zodat er voor iedereen veel aandacht is. De gemaakte tekeningen worden gedurende de workshop regelmatig in de groep besproken waardoor je veel kunt opsteken van wat de andere deelnemers gemaakt hebben.

Wil je meer weten over hoe er les gegeven wordt bekijk dan de algemene informatie op deze website.