Workshop Kleuren Mengen

Toveren met kleur

Kleuren mengen is heel spannend om te doen. Je roert een paar kleuren verf door elkaar en er ontstaan prachtige tinten en soms onverwachte schakeringen. Maar als je een bepaalde kleur wilt maken kan het lastig zijn om te weten welke kleuren je daarvoor moet mengen. Zeker als je de basisprincipes niet beheerst.

Wat heb je nodig bij het kleuren mengen

Tijdens de Workshop Kleuren Mengen leer je de belangrijkste basisregels kennen. Je leert om volgens een systeem te werk te gaan, zodat je makkelijker de kleur die je nodig hebt kunt (terug)vinden. Je krijgt een lijst met uitgekiende basiskleuren, waarmee je zelf eindeloos veel nieuwe kleuren kunt maken.

Kleuren mengen via de kleurencirkel

Het belangrijkste principe is natuurlijk de kleurencirkel met de primaire (rood, geel, blauw) en secundaire kleuren (paars, oranje, groen); allemaal hebben ze hun vaste plek op die kleurencirkel. Tijdens de workshop maak je een overzicht van die kleuren en hun onderlinge mengingen. Zo krijg je inzicht in het karakter van, en de samenhang tussen die kleuren.

Less is More

Om veel kleuren te kunnen gebruiken heb je echt geen loodzware kist met 72 verftubes nodig. Met de kleine selectie die je op de workshop leert kennen, kan je honderden kleuren maken. En wat nog belangrijker is: als je met een beperkt aantal basiskleuren werkt heb je meer kans dat de verschillende onderdelen van je schilderij een eenheid gaan vormen.

Wie kan meedoen?

Omdat deze workshop zowel ontspannend als leerzaam is, is hij voor veel mensen geschikt. Ben je een ervaren schilder, maar heb je nooit de finesses van het kleurgebruik uitgelegd gekregen, kom dan je kennis bijspijkeren. En als je net begonnen bent met schilderen doe je mee om wegwijs te worden in dat soms onbegrijpelijke systeem van het kleuren mengen. Basiskennis van het schilderen of een groot tekentalent heb je niet nodig om mee te kunnen doen.

Wat krijg je op de workshop Kleuren Mengen

Je krijgt les van kunstenaar Helga Kos, voor wie kleur een belangrijk element in haar werk is. Zij heeft er veel ervaring mee en wil dit graag met je delen.

Verder zijn alle materialen inbegrepen bij de prijs, zoals het gebruik van eerste kwaliteit verf, papier en penselen. Er is onbeperkt koffie, thee en vruchtensap; en in de pauze is er iets lekkers.

Experimenteren en ontdekken

Kom lekker een avond met kleur experimenteren en nieuwe kleuren vinden. Aan het eind van de workshop Kleuren Mengen begrijp je veel beter hoe kleuren opgebouwd zijn, hoe ze werken en hoe je ze moet maken. Die kennis heb je nodig bij het maken van je schilderijen, maar komt ook van pas bij het schilderen van een kastje of een wand in je kamer.

Wil je meer weten over hoe er les gegeven wordt bekijk dan de algemene informatie op deze website.